Locuri de vizitat in Paris impreuna cu cei mici

Daca va indreptati spre orasul luminilor, pe langa o degustare uimitoare de vin sau cele mai bune patiserii, trebuie sa programati si anumite activitati prietenoase pentru copii. Iata cateva dintre locatiile pe care le puteti vizita in Paris impreuna cu cei mici:

Cafenele ce ii acomodeaza si pe cei mici

Poussette Café - Adresa: 6 Rue Pierre Semard, 75009 Paris

Le Poussette Café este un loc ideal pentru a va aduce copilul. Nu numai ca este o cafenea prietenoasa pentru copii, dar are si o zona de joaca, ofera cursuri precum masajul pentru copii si ofera haine pentru copii.

Le Cafézoide - Adresa: 92bis Quai de la Loire, 75019 Paris

Cafézoïde este singura cafenea din Paris care este rezervata exclusiv copiilor de la 0 la 16 ani (insotiti de un parinte)! In fiecare zi, acest loc neobisnuit gazduieste jocuri, spectacole, expozitii, intalniri, discutii, jocuri in aer liber si petreceri.

Café grenadine - Adresa: 161 Avenue du Maine, 75014 Paris

Cafe Grenadine ofera mancaruri de casa pentru copii si parinti, un magazin, un colt de jucarii, ateliere de lucru, ore de poveste si bineinteles tot echipamentul necesar pentru cei mici.

Muzee

La cité des sciences et de l'industrie - Adresa: 30 Avenue Corentin Cariou, 75019 Paris

La cité des sciences et de l'industrie (Muzeul Orasul Stiintei si al Industriei) este un muzeu stiintific ultra-modern. Are lucrari ce afiseaza spatiul, lucrari stiintifice, videografie si multe altele. Aici se desfasoara si ateliere de lucru pentru copii.

Centre Pompidou - Adresa: Place Georges-Pompidou, 75004 Paris

Galeria copiilor de la Centre Pompidou (Centrul Cultural “Georges-Pompidou”) este o modalitate foarte buna de a-i antrena in experiente noi cu arta contemporana pe copii de la sase ani in sus. Aici gasiti ateliere interactive, pictura si creatie de arta.

Musée de la Poupée - Adresa: 7 Impasse Berthaud, 75003 Paris

Musée de la Poupée -Muzeul Papusilor din Paris- este un muzeu minunat, potrivit pentru copii. Are 300 de papusi franceze din anii 1850 pana astazi, afisate ca parte a scenei, artei si culturii pariziene.

Cité de la Musique - Adresa: 221 Avenue Jean Jaurès, 75019 Paris

Cité de la Musique este un muzeu minunat care gazduieste exponate mari despre instrumente, compozitie si istoria muzicii. Exista si ateliere disponibile.

Parcuri de distractii in aer liber

Disneyland Paris - Adresa: 77777 Marne-la-Vallée

Disneyland Paris este cel mai vizitat parc tematic din toata Franta si Europa, cu toate figurile din desene animate adunate intr-o singura locatie.

Jardin d'Acclimatation - Adresa: Bois de Boulogne, Rue du Bois de Boulogne, 75116 Paris

Jardin d'Acclimatation este un parc pentru copii proiectat in secolul al XIX-lea. A fost actualizat cu o multime de plimbari si echipamente de joaca.

Parc Floral - Adresa: Route de la Pyramide, 75012 Paris

Parc Floral de Paris este o combinatie intre o gradina botanica si un parc de distractii.

Jardin des Plantes - Adresa: 57 Rue Cuvier 75005

Jardin des Plantes este principala gradina botanica din Franta. Este una dintre cele sapte departamente ale Muzeului National de Istorie Naturala. Acesta contine mai mult de 10.000 de specii si include sere tropicale si trandafiri, gradini alpine si de iarna - este un loc incantator.

Locatii acoperite

Le Centquatre - Adresa: 5 Rue Curial, 75019 Paris

Le Centquatre este unul dintre locurile cele mai speciale din Paris. Este in parte arta instalata, parte arta interactiva.. Instalatiile sunt create pentru a juca intr-o "experienta" si sunt perfecte atat pentru copii cat si pentru adulti.

Aquarium de Paris, Cinéaqua - Adresa: 5 Avenue Albert de Mun, 75016 Paris

Aquarium de Paris ofera o gama deosebita de pesti si alte activitati marine, chiar vizavi de Turnul Eiffel din Palais Chaillot.

Locatii de top

Sacré-Cœur, Paris - Adresa: 35 Rue du Chevalier de la Barre, 75018 Paris

Sacré-Cœur este biserica cea mai faimoasa din Paris si este o priveliste uimitoare in orice moment al zilei,

Ciocolata si degustare turistica - Adresa: 19 rue de Sèvres75006

Gustati 3 produse de patiserie, 5 de ciocolata si mai multe feluri de produse de patiserie in magazinele pe care le vizitati in turneul din cartierul luxos Saint-Germain-des-Prés. 

Eduard Enasel