Cum sa ne dezvoltam in conditii fericite

Poate ca nu suntem mereu capabili sa ne recunoastem sirul vietii, insa ni-l scriem noi insine in fiecare zi. Lumea noastra a devenit incredibil de rapida, cu noi tehnologii, oportunitati si abundenta venita la pachet insa cu agitatie. Adesea devenim obsedati de urmatorul prag care se invecineaza la cativa centimetri inaintea noastra. Intre timp insa, zburand constant dintr-o directie in cealalta, pierdem din vedere miracolele lumii din jurul nostru.

Definitiile traditionale ale succesului includ de obicei doi piloni: Bani si Putere. Nu includ insa a treia metrica, principala, ce ar trebui sa fie mereu prezenta, si anume, Bunastarea - abilitatea de a prospera si de a ne dezvolta fericiti.

Pentru a cultiva aceasta fericire, trebuie sa constientizam cativa pasi cheie - iata cativa dintre ei:

Bunastare

Mai important decat banii si puterea este bunastarea. Trebuie sa ne concentram inainte de toate asupra sanatatii noastre fizice si mentale, cultivand intelepciune, un simt al uimirii si curiozitatii, si oferind altora.

Deconectare

Tehnologia este un instrument incredibil. Poate deveni insa si o dependenta ce ne soarbe de energii daca nu ne pazim cum trebuie de puterile sale. Este foarte benefic sa ne acordam cel putin doua ore pe zi pentru a ne “deconecta” de la tehnologie. Asta inseamna sa lasam deoparte telefoanele, televizorul sau alte ecrane. Pur si simplu sa ne concentram asupra relatiilor sau asupra imbunatatirii sanatatii.

Constientizare

Meditatia nu are efecte secundare. Dimpotriva, ea ajuta functia cognitiva, sanatatea fizica si starea de spirit ca nimic altceva de pe piata. Putem incepe pur si simplu stand linistiti si numarand respiratiile. Aproape totul in viata noastra este o creatie incredibil de magnifica, dar trebuie sa fim in starea potrivita a mintii pentru a observa aceasta. Data viitoare cand ne plictisim, in loc sa facem alegerea tehnologica, e mai bine sa stam cu noi insine in liniste si sa observam ceva spectaculos despre imprejurimi.

Intelepciune

Daca nu suntem in crestere, ne stingem. Este imposibil sa ne dezvoltam fara crestere. In fiecare zi ar trebui sa devenim o versiune ma buna a noastra. Sa citim mai mult. Sa trecem dincolo de zona de confort. Sa practicam ceva dificil. Sa avem o conversatie profunda. Sa ne gandim la marile intrebari. Ar trebui sa ne intrebam zilnic de ce ne aflam aici. Care este scopul vietii noastre? Facand acest lucru, ne putem impinge singuri sa devenim cine vrem sa devenim.

Odihna

Nu trebuie sa evitam sa dormim in defavoarea altor sarcini "mai importante" Fara un somn adecvat, functionam mereu in treptele de viteza inferioare. Actiunea este fundamentul succesului. Fara energie nu putem sa actionam, iar somnul este fundamentul energiei.

Recunostinta

A fost dovedit stiintific ca jurnalele de recunostinta induc fericire si cultiva relatii mai bogate cu cei pe care ii iubim. Ne putem aminti in fiecare dimineata de cel putin 5 lucruri pentru care suntem recunoscatori.

Generozitate

Traim conform asteptarilor noastre? Stiinta fericirii spune ca altruismul este unul dintre modurile sigure pentru a induce fericirea. Data viitoare cand lucram, putem oferi cuiva un compliment adevarat si sincer. De fapt, putem face asta in fiecare zi, sau alte surprize.

Viata noastra nu ar trebui sa fie despre cat de mult putem lua sau primi, ci despre cata valoare putem da noi altora. Ne putem imagina ca tot ce facem este ca un schimb de valoare. Oferim ceea ce e mai bun din noi?